Happy home - Warme dekbedden tips

Warme dekbedden tips

Kruip lekker weg op de bank onder een gebreide deken, met een heerlijke kop warme thee. Of duik lekker op tijd je bed in. Comfortabel onder een wollen, donzen of synthetisch dekbed. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Maar voor ieder dekbed geldt dat het vooral lekker warm moet zijn voor in deze koude maanden. Hieronder vind je alle materiaal informatie voordat jij je warme winterdekbed gaat aanschaffen!


Beddinghouse - dekbedovertrek Rhumba Powder 

Synthetisch materiaal

Synthetische dekbedden zijn meestal gevuld met gekroesde synthetische vezels. De ontwikkelingen zijn steeds verder gevorderd om de eigenschappen van de kunstmatig vervaardigde vulling te verbeteren. Kunstmatige dekbedden hebben vele voordelen; ze zijn antiallergisch, licht, en gemakkelijk te wassen.  Een licht dekbed betekent niet dat het ook minder warm is. Dit is afhankelijk van het type materiaal en de hoeveelheid gebruikte vezels. De vezels verschuiven ook niet, dit betekent dat het dekbed altijd volumineus en warm is omdat de vezels niet samenklonteren, maar op hun eigen plek blijven. Daarnaast is de prijs aangenaam.


Dons

Ganzen en eenden hebben donsveren onder hun dekveren. Deze isoleren zo goed, dat ze zelfs in ijskoud water geen kou ondervinden. Een donsdekbed voelt zeer zacht, ligt en comfortabel aan. Dit komt door het vele dons in het dekbed, waarbij een grote hoeveelheid ruimte in beslag genomen door lucht. Voor dons geldt dat hoe meer dons, hoe lichter het dekbed en hoe beter de isolatie. Je ligt lekker warm, zonder dat er een zwaar dekbed op je rust.

Dons is zeer geschikt voor mensen die een allergie hebben voor huisstofmijt. Een donsdekbed kan ook gevuld zijn met een deel dons en een deel veren. Hoe hoger het donspercentage in het dekbed, hoe lichter en soepeler het dekbed is. Een donzen dekbed blijft het langst mooi en volumineus als je het regelmatig opschud. Een donzen dekbed is ook wasbaar. Als je een tennisbal bij het dekbed in de wasmachine stopt, wordt het dekbed goed geklopt en is het weer dik.


Beddinghouse - dekbedovertrek Montagu Black

Wol

Een wollen dekbed is zacht, licht, veerkrachtig en vol volume. De kwaliteit van de wol wordt grotendeels bepaald door de omgeving waarin het schaap leeft. Hoe ruiger het klimaat, des te beter de wol. Zo levert het Texelse schaap voortreffelijke wol. Wol heeft een isolerende functie en het absorbeert vocht.  Het houdt de warmte vast en ventileert tegelijk.  Het natuurlijke wolvet lanoline maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt huismijt geen kans. Ideaal voor als je een allergie hebt.


Kameelhaar

Meer een kamelen liefhebber? Onder een dekbed van kameelhaar voelt slapen in de zomer koel en in de winter heerlijk warm. Kamelen leven namelijk net als de kasjmier geiten in een gebied waar de temperatuurverschillen erg groot zijn. Overdag kan het wel +40°C zijn en ’s nachts tot -10°C vriezen. De kamelen hebben dan ook temperatuur regulerend haar. Alleen de borstharen van de kameel worden gebruikt, want dit zijn de zachtste haren. Dit maakt kameelhaar zo bijzonder. Comfortabel slapen onder de luxe van moeder natuur.Beddinghouse - dekbedovertrek Kirkwood Grey

Kasjmier

Kasjmier, of cashmere, is een duurzame wol dat afkomstig is van de kasjmier geit. Het zachte weefsel staat synoniem voor luxe en elegantie. Het hele fijn haar van deze geit is zeer licht en houdt de warmte goed vast. In het leefgebied van de kasjmier geit zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. De wol isoleert dan ook in alle seizoenen!


Tips uit een warm hart:

- Ook met een flanellen dekbedovertrek gecombineerd met een mooi wollen plaid houd je de kou tegen. Ook leuk als kleuraccent!
- Vaak komt de kou ook uit de matras. Denk daarom voor op het matras aan een wollen onderlegger.
- Heb je het ’s nachts juist snel warm? Kies dan voor een licht en luchtig katoenen dekbed. Katoen ventileert goed en heeft een goede vochtregulatie.


2 reacties:

  1. Mooooi. Zeker die bovenste. Ik zou niet eens durven zeggen wat voor materiaal mijn winterdeken is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohh, die bovenste is fantastisch! Wat heb je een mooie blog. <3 :)

    BeantwoordenVerwijderen

 

Happy Portfolio

Happy Instagram

Happy Facebook

Happy Posts

Happy Blogsociety

BlogSociety